8 Ekim 2014 Çarşamba

Twitch.tv Yayını İçin Gerekli Bilgiler(SMG,OBS,Mobot,Dashboard,Twitch Partnership)

  Önceki yazımda Twitch.tv üyeliği alma, stream programı OBS'i kullanma gibi temel bilgilerden bahsetmiştim. Buradan önceki yazıma ulaşabilirsiniz. Bu seferde yayın yaparken (Dashboard)  yani kontrol panelini kullanma, SMG yani çalan şarkının ekranda belirmesine yarayan program, Mobot chat komutları,Twitch partnerliği (Twitch Partnership) yayın başlığı, profil düzenleme gibi çeşitli bilgilere değinmeye çalışacağım. Ayrıca yayın yaparken ihtiyacınız olacak birkaç programı da linki ile birlikte paylaşarak nasıl kullanıldıklarını göstereceğim.

  İlk olarak kontrol paneli ve profilinizi düzenleyerek işe başlayalım. Kontrol panelinizi açmak için Twitch ana sayfasından kullanıcı adınıza tıklayarak, Gösterge Panelini seçin. Karşınıza böyle bir ekran gelecek.
  Bu yayına başlık koy kısmından yayına bir isim verelim. Oynadığınız oyuna göre başlık tamamen size kalmış. Ancak ben ilk yayın olduğu için başlığı Test Yayını olarak adlandırmanızı öneririm. Sonuçta yayına başladığınızda oynadığınız oyuna ve izleyici sayısına göre bir sıralama alacaksınız ve insanlar kanala gelecek. Arada reset atacağınız, OBS ayarlarınızı yapacağınız bu yayın da terslikler olursa, Test yayını altında sorun olmaz. Diğer türlü insanlar başka bir yayıncıya geçiş yapabilir. Herneyse devam edelim.

  Yayını adlandırdık. Sıra oynadığımız oyunu seçmeye geldi. Yayın başlığının altında Oynuyor seçeneğinin yanındaki kutucuğa, oynadığımız oyunu yazıyoruz. Twitch otomatik olarak oyunumuzu buluyor. Bizde oyunun adına tıklayıp oyunumuzu seçmiş oluyoruz. İşin ufak kısımlarını halletik. Şimdi OBS programını açarak Yayına Başla butonuna tıklayalım. Gösterge panelimizide sayfayı yenileyerek gözleyelim. İnternet hızınıza bağlı olarak OBS'de açık olan ekran gösterge panelinize geç veya erken yansıyabilir. Şu anda en basit haliyle yayına hazırız. İşin süslemesi kaldı geriye.

Çalan Şarkının Ekranda Belirmesi

  Çoğu yayında dinlediğiniz müzik hoşunuza gidiyor ve merak ediyorsunuz. İzleyicileriniz de müzik listenizi merak ediyor olabilir. Bunu profilinizden nasıl paylaşacağınızı ayrı olarak anlatacağım ancak önce SMG adlı programı sizlere tanıtayım. İlk olarak programı indirelim. Tıklayın

  Açılan sitede kırmızı kutuyla işaretli olan Dowload Now kısmına tıklayın. Ardından SMG 1,63 Beta.zip yazan yere tıklayın ve programı indirin. Porgram adından anlaşıldığı gibi Beta. Yani ufak tefek sorunları var ancak yazılımcısı sürekli update ederek bişeyler yapmaya çalışıyor. Kullanımı çok basit.

  • İndirilen dosyayı Rar'dan çıkarın.
  • SMG.exe adlı dosyayı çalıştırın. 
  • Programı çıkardığınız dosyada current_song.txt adlı metin belgesinin olduğuna dikkat edin.
Programı OBS ile kullanmak için;
  • OBS'yi açın.
  • Kaynaklar kısmında boş bir yere sağ tık ve metin işaretleyin.
  • Açılan Metin penceresinde, aşağıda Dosyadan Metin Kullan seçeneğini işaretleyin.
  • Gözet butonundan SMG'yi kurduğumuz klasördeki  current_song.txt adlı klasörü işaretleyin.
  • Hepsi bu.
  Tekrar hatırlatmakta fayda var. SMG programı beta sürecinde olduğu için bazı playlistler ile orantılı çalışımıyor. Spotify, Groveshark v.b sitelerle de orantılı değil. O nedenle ben size youtube kullanmanızı öneririm. Biraz zaman alacak ama, mevcut playlistinizi youtube'dan tekrar oluşturmanız gerekecek. :(

  Son olarak SMG programından Select Your music player sekmesinden youtube işaretliyoruz. Start'a basıyoruz. Çalan şarkı ekranda belirdikten sonra, yazının boyutu ve çeşitli ayarlamalar için;

  • OBS ana ekranından, Kaynaklar sekmesindeki Metin'e çift tıklıyoruz.
  • Burada yazı tipi, karakter büyüklüğü, alt tarafta kayan yazı hızı gibi ayarlamaları yapıyoruz.
  • Tamam'a tıklıyoruz. Son olarak ufak tefek ayarlamalara ihtiyaç duyarsanız, Metin sekmesi işaretliyken, Sahneyi Düzenle butonuna tıklayıp, yazımızı oradan oraya sürükleyip, ufalttırıp, büyüte biliyoruz. Artık çalan şarkı ne? gibi sorular sonra izleyicilerimizi kanaldan banlıyoruz yada banlatııyoruz. Ama bunun için bir kanal yöneticisine ihtiyacımız olacak. Yada bir bot'a.

Mobot, Xanbot,Tuxbot, saltyBot(bu şakaydı) Gibi Botları kanalımıza ekleme.

  Başlangıçta kanalımızda izleyici sayısı düşük olacağı için, birini moderatör olarak atamak çok mantıklı değil. Ancak sizin kanalınızdan moderatörlük yapacak arkadaşlarınız varsa onlar ne iyi arkadaştır ne iyi kişilerdir. Ben size Twitch'in kendi bünyesinde barındırdığı ve sizi birçok komut yazmaktan yada kodlamaktan kurtacak olan Mobot ile tanıştırayım. Bu linkten Mobot sayfasını açıyoruz ve Takip ediyoruz. Tıklayın.

Kanalın altındaki Mobot Dashboard kısmına tıklayın. Karşımıza böyle bir ekran gelecek.

Burasıda Gösterge panelinizle aynı işlevi gören bir panel. Ancak burada chat komutlarını ve ek kodlarıda kontrol edebiliyoruz. Mobot'u chatimize çağırmak için, sağdaki Join butonuna tıklıyoruz. Chat ekranımızın altında bulunan (3 çizgili olan) Viever List kısmına tıklıyoruz ve kanalımızda Mobot var mı yok mu diye kontrol ediyoruz. Yok ise kendisini Mod ilan etmemiz gerek. Chat'e /mod mobot yazıyoruz ve chat ekranımızı gözlüyoruz.
nformationModerator status granted. mesajını gördükten sonra, izleyici listemizi tekrardan gözden geçiriyoruz. Moderatörler kısmında Mobot'u görmeniz gerekli. Normalde bu işlemden sonra görürsünüz. Kanalımızda artık Mod görevini üstlenecek bir Bot var. Var ama ne işler yapacak?

Sağ üstte bulunan Spam Filters seçeneğini seçiyoruz. Spam Filter settings işaretliyoruz. Sonra sırasıyla;

Excessive use of caps
  • Settings
  • Display Announcemetn Message: İşaretli
  • Message: Buraya, kanalınızdaki bir izleyici çok fazla büyük harf kullanırsa alacağı uyarı Mesajını yazabilirsiniz. 
  • Warn Users before timing them out: Bu kısmı açıldığı gibi bırakın.
  • Save ve kapatıyoruz.
Banned words  ON
Excessive use of emotes 
  • Kappa gibi emotionslarında bir sınırı olmalı. Burada onu belirleyelim.
  • Settings 
  • Display Announcemetn Message: İşaretli
  • Message: Çok fazla sembol kullanma gibi bir mesaj yazabilirsiniz.
Fake purges
  • Mesajınız silindi- banlandınız gibi fake yazı yazan izleyicileri dövüyoruz burada.
  • Setttings
  • Display Announcemetn Message: İşaretli
  • Message: Tamamen size bırakıyorum.
Links
  • Link paylaşımını açmak ve kapatmak için kullanılan bir komut. Yapmanız gereken ayarlar yine aynı. Kullanmak yada kullanmamak size kalmış
Kalan ayarları da isteğiniz üzerine aynı şekilde düzenleyebilirsiniz. Geldik işin en civcivli bölümüne. 

Commands

  Commands, izleyicilerinizin chat bölümüne "!" işaretinden sonra yazdıkları komutlara denir. Her komut Mobot'un farklı bir işleviyle cevap vermesi anlamına gelir. Commands sekmemizin en altındaki boşluğa uptime yazalım ve create 'e basalım. Açılan ekran da Display text : Şu kadar zamandır yayındayım yazalım. Display format: "Time since the stream started" seçeneğini işaretleyelim ve save yapalım. Chat'e gelerek !uptime yazarak komutumuzu doğrulayalım. Mobot bize komutun karşılığı olan yayın süresini söyleyecek. Bu ekranda birçok komut eklemeniz mümkün Ben en temel bilgileri veriyorum.

  Özetle Mobot'u, SMG'yi tanıdık. Aslında baya bi yol aldınız. Bu arada unutmadan söylemekte fayda var, Mobot her zaman kanalınızda kalmayabilir. Her yayın öncesi onu kanala Join butonu ile çağırmalısınız. Son olarak twitch profilinizi ayarlamaya geldi sıra. 

Profil Ayarları

  Twitch üzerinden kullanıcı adımıza tıklayarak kanalımıza gidiyoruz. Ben kendi yapmaya çalıştığım kanal üzerinden anlatayım. Sizin karşınıza daha boş bir ekran gelecek.
Panelleri Düzenle'yi Açık hale getiriyoruz. Panel Title: Panel Başlığımız. Bu başlıkla ilgili bir fotoğraf var ise Add İmage kısmından ekliyoruz. Son olarak fotoğrafa tıklandığında izleyiciyi bir sayfa yönlendirmek istiyorsanız İmage Link To: seçeneğine linki yapıştırıyoruz. Description: Kısmı ise yazmak istediğiniz açıklama metni için. Bu şekilde ihtiyacınız kadar panel ekleyebilirsiniz. Ekleyeceğiniz fotolar 320p genişliğini geçmeyecek şekilde olmalıdır. Photoshop biliyorsanız yada bilen birini tanıyorsanız işler daha da kolaylaşacaktır. Panelimiz de hazır. Son olarak Yayınımızın üstündeki adımıza tıklıyoruz. Buradan profil resmimizi, profildeki fon resmimizi değiştirebiliriz. Resim altından varsa profilimize eklemek istediğimiz bir notu ekleyebiliriz.

Twitch Partnership/ Twitch Partnerliği

  Twich.tv'de izlediğiniz çoğu yayında, Abone Ol butonu bulunur. Ayrıca sizin henüz kullanamadığınız, videonuzun altında, Low-Medium-High-Source video ayarlarını, sadece Twitch partnerliği sayesinde izleyicilerinize kullandırabilirsiniz. Yani yayın yaparken video ayarlarını aramayın. Twitch partnerliği almak için öncelikle başvuru yapmalısınız. Detaylı bilgi için Tıklayın

  Formu doldurun. Ne şekilde yayın yapacaksınız, yayınızında neler olacak, haftada kaç gün ve saat yayın yapacaksınız bunları açıklama kısmında yazın. İster ilk yayınınızda ister daha sonra başvuru yapın. Değerlendirme neye göre yapılıyor bende bilemedim. Bunu neden yazdım, 15 izleyicisi olupta partnerlik almış yayıncılar var. Yani çekinmeyin. 

  Twitch.tv Yayını İçin Gerekli Bilgiler bunlardan ibaret. Baya da dil döktüm sanırım. Aklınıza takılan sorular için yorum yazabilir, Blog iletişim formunu kullanabilirsiniz. Ayrıca kanal ayarlarınızdan sonra linkinizi de paylaşabilirsiniz 

Herkese İyi Yayınlar
Sertan Comertel

111 yorum:

  1. Dostum oncelikle tesekkurler. Cok aciklayici olmus. Ben twitch i lol yayini yapmak icin kullaniyorum ama twitch chat i oyun icinde cok takip edemiyorum. Bunun kolay bir yolu var mi onu sorcaktm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mert. Normalde yayıncılar çift mönitor kullanıyorlar. Bunun dışında chat ekranını dışarı aktararak oyun içinde iken alt + tab tuşları ile pencere arası geçiş yaparak pratik hale getirebilirsin. Bunun için kendi chat ekranından " chat settings " tuşuna basarak " açılan pencere " seçeneğini kullanabilirsin.

      Sil
    2. Abi bununla ilgili video çekebilir misin hiçbir yerde yok

      Sil
    3. Var sanırım yutupta bikaç tane ben yakın zamanda çekemem pek vakit olmuyor.

      Sil
  2. Eline koluna sağlık. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Paylaşımlarına devam etmen dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Peki Bu Moobotta yayıncının istediği şeyleri yazması mesela Bağış Linkimiz şudur falan belli aralıklarla yazıyoya o nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunun için Xanbot'u daha kullanışlı buluyorum. Xanbot üzerinden anlatayım. http://www.twitch.tv/xangold bu kanala girip chat bölümüne !join yazıyorsun. Sonra kendi kanalının chat bölümünden !test yazıp botun cevap vermesini bekliyorsun. Cevap geldikten sonra kendi kanalındayken bir !command belirleyeceğiz.

      Bunun için !command add !takip "Kanalımı Takip edin. facebook: Twitter: ......" son kısmı sen istediğin gibi yazabilirsin.
      Şimdi !takip adında bir command belirledik. Bunu bota tekrar ettireceğiz. Bunun için:
      !repeat add !takip 50 10 yazıyorsun. Buradaki "50" saniye "10" mesaj anlamında geçiyor. Yani 50 saniyede bir yada 10 mesajda bir tekrar ediyor. Bu rakamları sen kendin ayarlayabilirsin. Tüm bu işlemleri silmek istersen:
      !repeat clear yazman yeterli.

      Sil
  5. Nasil herzaman yayinda kalcaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet sorunu biraz açar mısın? OBS programından sen yayını sonlandırmadıkça bayılana kadar yayın yapabilirsin eğer sorduğun buysa :)

      Sil
  6. Benim bir sorunum var ben yayını OBS'den başlatıyorum fakat twitch.tv dashboard'ıma veya normal kanalıma yayın gelmiyor loading videoda kalıyor ben obsden yayını durdurunca geliyor 4-5 sn sonraa offline yazıyor yardımcı olur musunuz lütfen ?...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OBS ayarlarınız normalse kanala yayın gelmemesi bağlantı hızı ile alakalı olması lazım. Özellikle upload hızınızı kontrol edip tekrar deneyin. Normalde hızınız çok yüksek değilse kendi kanalınızdan yayını durdurarak deneyin.

      Sil
    2. Az önce internet hızımı yazdım size ve şuan dediğiniz gibi kendim dashboardı kapattım fakat yine birşey farketmedi OBS'den izlerken bir sıkıntı yok ama internette gözükmüyor loading video diyor sürekli ne yapmam lazım lütfen yardım edin.

      Sil
    3. Sorunun tam olarak nasıl odluğunu anladım OBS'den yayını başlatınca loading videoda kalıyor fakat OBS'den videoyu durdurunca video en baştan itibaren yayında gözüküyor ne yapmam lazım nasıl düzeltirim ?

      Sil
    4. OBS den yayon açtıktan sonra twitch kanalınızdan yayını izlemezseniz daha iyi olur. Upload hızı biraz düşük gibi geldi bana. Yayını açtıktan sonra gecikmeli olarak gözükmesi normaldir. Twitch kanalınızı sadece izleyici list. ve chat takibi için kullanın. Kendi yayınınızı izlemek bağlantı hızınıza etki edebilir.

      Sil
    5. Peki izleyici listesini ve chati yayını izlemeden nasıl takip edebilirim ?

      Sil
    6. Kanal açık kalsın elbette ancak videoyu (yani yayını) oynatmayın.

      Sil
    7. Peki yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
    8. Rica ederim İyi Yayınlar

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bir Sorum daha olucak twitch'de yayın esnasında biri beni takip edince ekrana onun ismi geliyor onu nasıl ayarlayabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için kullanabileceğiniz siteler var. Ben linkleri paylaşım görünüşlerine göre siz seçip sitedeki yönergeleri takip ederek kullanın.

      https://nightdev.com/followalert/

      https://www.twitchalerts.com/

      Bunlardan biri OBS ile bağlantılı kullanılıyordu doğru hatırlıyorsam. Diğerinin de kendi dashboard'ı vardı. Siz inceleyip yönergelerden istediğiniz seçebilirsiniz.

      Sil
  9. Öncelikle verdigin bilgilerden dolayı teşekkür ederim cok yardımcı oldunuz :)
    benim ama 2 tane sorum olacakdı izninizle
    1.si canlı yayın yaparken twitch tv ye 3 -4 dk sonra yayınlanıyor adamları izliyorum misel chatde birisi yazı yazıyor anında cevap verıyor benım sorunuma yardımcı olursan sevinirim :)

    2.si facebook gibi bir hesabın varsa veririmisni herhangi bir sorunda sana danışalım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OBS'yi açıp ayarlar-yayın ayarları-Gecikme:0
      olan yeri saniye bazında istediğiniz değerle değiştirin. Yayındaki gecikme süresini buradan ayarlayabilirsiniz. blogun kendi face hesabını takip ederek takıldığınız alanlardaki sorularınızı sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  10. Benim size 2 sorum olacak
    1.mesela yayin yaparken biri bagis yaparsa yada sub olursa yazi cikiyor sarki caliyor o nasil oluyor
    2.oyun sağ tarafta video cam sol üst video cam altinda o gün yapilan bagislar sublar son sub en yuksek bagis gibi deyler var onlar nasil yapiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitch partnerliği almadıysanız zaten izleyicileriniz size sub olamazlar. Partnerlik dışındaki yayınlarınız için kanalınızda bağış butonu bulundurabilirsiniz.

      Sil
  11. Twich url mi facebook üzerinden paylaştıgımda resim çıkmıyor öteki urllerde deneğimde yayıncılarınkinde cıkıyor nedeni nedir teşekkğrler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitch kanalınızdaki profilde resim varsa çıkması lazım.

      Sil
  12. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim sizin bilgilerinize ihtiyacım varda ?

    YanıtlaSil
  13. kolay gelsin. hakkımda kısmına birşeyler yazarken entere bastığımda alt satıra geçmiyor. bir komut vb. birşey mi gerekli acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kanal profilinden bahsediyorsn sanırım. Normalde senin düzenlediğin şekilde gözükmesi lazım. Ancak izleyicilerinin ekran çözünürlüğüne göre kanal profilinin görüntüsü değişir. O nedenle çoğu yayıncı o kısımları resim olarak yükler. Yani bi fon resmi üzerine yazıları yazarsın sonra o resmi imageshack tarzı bi resim upload sitesine yüklersin en sonunda kanalına direk resmi eklersin. Fotoşop v.b programlar işini görecektir.

      Sil
  14. Bi sorum olucak bazı yayıncılar !şarkıekle - !şarkıseç gibi komutlar kullanıyorlar moobottan onu nasıl yapabilirim.

    YanıtlaSil
  15. kolay gelsin eline koluna sağlık kardeşim ben sana yayında takipçi gelince müzik çalıyor o nasıl ayarlanır diye sorcaktım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Aşağıda paylaştığım linkteki siteye bir göz atın. Yanlış hatırlamıyorsam bir üyelik alıp twitch kanal linkini siteye yapıştırıyorsun.

      Sil
  16. kolay gelsin bir saorumn olacak twich ana sayfasında cıkmak için ne yapmamız gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Twich ana sayfasındaki random verilen yayınları söylüyorsun sanırım. Bunun için bildiğim kadatıyla partnerliğin ve belli bir oranda izleyicinin olması gerekiyor. Twich random olarak ana sayfa yayınlarını yayınlıyor.

      Sil
  17. oncelikle bilgilerin için cok tesekkur ederim ve herkes gibide benim merak ettigim bir konu var aslında.. bu yayıncılar kendi goruntulerini kare seklinde olarak degilde mesela sadece sanki photoshopda kesilmiş gibi vucud seklinde kendi ekran goruntulerini paylasıyorlaar bunun bir ayarı var mıdır acaba ? umarım sormak istedigimi anlatabilmişimdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Anladığım kadarıyla yeşil perdeden bahsediyorsunuz. Yayıncılar yeşil perde kullandıkları için bir programla bilgisayarınıza bağlanarak arka tarafı saydamlaştırarak sadece kişiyi gösteriyor. Yeşil perde ve kullanımı olarak arama yaparsanız daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

      Sil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. acaba bana ozel olarak anlatma imkanınız var mı cunku cok karısık anlıyamadım yardımcı olursanız cok sevinirim

    YanıtlaSil
  20. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-studyo-yesil-perde-greenbox-perdesi-m2-fiyati-15-tl-185485786/detay

    Şu linkte gördüğün gibi bi perde. Arka fonda olan görüntüyü istediğin şekilde ayarlamana yarıyor. Gittigidiyorda tedarikçileri var bulabilirsin sanırım. Perde ile birlikte kullanabileceğin greenbox programları var. Oradan istediğin görüntüyü arka fona yansıtabilirsin. Yada sadece senin görüntün olur. Bende fazla bilgi sahibi değilim o nedenle bu kadar yardımcı olabildim. Perde + greenbox programı bunları edin.

    YanıtlaSil
  21. teşekkürler ama benim yapama dıgım ofline da ama ben nasıl online yapıp ekran paylaşıcagım bana yardım cı olursanız cok mınnettar kalırım bı turlu yapamıyorum online yapıp ekran paylaşamıyırum metinleri okudum ama anlıyamadım

    YanıtlaSil
  22. bağiş butonu ile abonelik yapmayıda anlatırsan super olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. partnerlik için bazı başvuru şartları var. twitch/partnership olarak bulabilirsin. Burada twitch'in yayıncı olarak sizden istedikleri şeyler olacak. Bağış butonu da partnerlikten sonra kanalınıza otomatik ekleniyor. Partnerlik almadan herhangi bir paypal resmini kanalına ekleyip resmi paypal hesabına bağlayabilirsin.

      Sil
  23. Dostum bu konular hakkında ts vb. bir yerde konuşma şansımız var mı ?

    YanıtlaSil
  24. Merhaba benim bir sorum olacakti. Yayında bana gelen bağışları nasıl yayın ekraninda gösterebiliriz bilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için twitch partnerliği almanız gerekli. Onunla ilgili bi yazı var blogda bulabilirsiniz. Ek olarak twitchalerts.com 'a bi göz atmanızı öneririm. Followers v.s diğer tüm detayları bu sitede bulabilirsiniz. Ancak bir an önce twitch partneri olmaya bakın.

      Sil
  25. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. gecmiş yayınlara yayınımı nasıl koyabilirm ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitch partnerliği aldığınızda yaptığınız her yayından sonra kanalınızdaki geçmiş yayınlar kısmına bi video şeklinde düşecektir.

      Sil
  27. Twich parhnerliginde ücret felan aliniyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bir ücret ödemiyorsunuz. İzlenme sayınız yada üye sayınıza göre alacağınız ücretler var ve değişiklik gösterebiliyor.

      Sil
  28. Sertan Comertel sabırlı ve çalışkan adamsın helal olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler . Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

      Sil
  29. ben yanlıslıkla yayında kuzenime ban attım nasıl kaldırabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bus sitede ihtiyacın olan Unban kodunu bulup kanalının chat bölümüne aynen yazmaIsın. http://help.twitch.tv/customer/portal/articles/659095-chat-moderation-commands

      Sil
  30. LİCENCE DİYOR LİCENCE MEVCUTSA ALABILIRMIYIM?

    YanıtlaSil
  31. selam twitch.tv de yayın açarken oyun yakalama yaptıktan snra oyunu acar acmaz direk atiyor sebebi ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyundan mı atıyor anlamadım. OBS kendini kapatıyorsa programı düzgün bir şekilde silip yeniden yükleyin. Datalarla oynamaya değmez o nedenle silip yükleyin.

      Sil
  32. Benimde size bir sorum olacak yayında para hedefi koyuyorlar yeşil peki onu nasıl koyabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.twitchalerts.com/ adresinden bu gilgiye erişebilirsiniz. Bu siteyi obs programınızla baplayıp daha sonra sitedeki kontrol panelinden "Donations Goal" kısmından istediğiniz rakamları girerek bu widget'i kullanabilirsiniz.

      Sil
  33. bn twichce canlı yayınıma basladm ama yayınna 10-15 saniye gecikmeli gidiyor biri yardımcı olablr mi skype:umut_yasuo

    YanıtlaSil
  34. benim bi sorum olacak arkadaşımasıl modluk verelbelirim bide smg dışında çalan şarkıyı göstweren program varmı son olarak komutları ayrladım fakat çalışmıyor nedeni ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşın kanaldayken izleyici listesinden ismini bul, isim üzerine tıkladığında orada bir pencere açılacak modluk işlemini açılan pencereden yapabilirsin. Çalan şarkıya gelince smg dışında şuan kaç adet yeni program çıktı sayamadım bile baya var. Acık google amcadan yardımla istediğim programı kendinde bulabilirsin.

      Komutlara gelince;
      Düzgün ayarlamamışsın sanırım yoksa komutlar çalışır. Bu linkten komutlarını sıfırlayıp ihtiyacına göre tekrar yaz.
      http://help.twitch.tv/customer/portal/articles/659095-chat-moderation-commands

      Sil
    2. çok teşekkür ederim son bi sorum daha olucak ben şimdi 5-10 kişi izleniyorum partnershipe başvuru yaptım kabul etmediler ben bunun için nasıl yazı yazmam lazım

      Sil
    3. Eren 5-10 kişi ile partnerlik vereceklerini sanmıyorum Twitch bu işi sürekli ve düzenli hale getirebilmiş belli bir kitleye ulaşabilen yayıncılara partnerlik verir. 5- 10 kişiye ulaşıyorsan Demek ki kanalına insanlar girip çıkıyor i. Yayınlarına devam et. İllede bi rakam vermek gerekirse izleyici sayını 300 e yaklaştırmaya bak. Sonrasında tekrar başvur.

      Sil
  35. Selamlar
    Biz offline iken arkaya offlineyiz diye foto koyuyorlar o nasıl koyulur şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O resim sizin twitch profil kapak fotonuzdur. Aynı facede olduğu gibi twitc için de bir profil ve kapak fotosu yüklersiniz. Arkadaki fon resmi yayınınız kapalıyken ekranda video bölümünü kaplar.

      Sil
  36. çaok faydalı ilgiler teşekkürler. benim de şöyle bir sorunum var ps4 de twitch üzerinden yayın yapıyorum. pc den takip ediyorum. Yapılan yorumlar twitchte görülmüyor. bu ps4 le twitcte bir senkron problemi olduğunu mu gösterir acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ps4 versiyonuyla ilgili pek bilgi sahibi değilim. Yayın yapılan kosol ile pc arasında bi bağlantı olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen konsoldan kanalınızla ilgili ayarlamalar yapmanız gerekiyor. Pc den twitch kanalını düzenler gibi konsoldada bi arayüz olması lazım ama pek bi bilgimyok dizide yanlış yönlendirmiyim şimdi.

      Sil
  37. Merhaba öncelikle. Ben youtube yayını yapmak istiyorum. Kendi ekran görüntümü kamerayla videoya hangi programla koyabilirim? Umarım açıklayıcı olmuştur teşekkür ederim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube konusunda hiçbir fikrim yok. Ama sadece kendi görüntünü kullanacaksan OBS işini görür.

      Sil
  38. TWİTCH KANALIM TAKİP EDİN ARKADAŞLAR http://www.twitch.tv/kaptan_asi

    YanıtlaSil
  39. Bro baştan söyliyeyim ellerine sağlık çok faydası dokundu okurken yayın açtım benim sana bir sorum olacak diyelim biri bize donate attı ve çok mızmızlandı onun donate ini nasıl geri veririz şimdiden teşekkürler bol kazançlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli değil bro 😀 Sana bağış atan hesaba bağış miktarı kadar para atıyosun eğer www.twitchalert.com sitesinden bağışlarını takip etmiyorsan.

      Sil
  40. Bro bir sorum daha var sana bu hani hakkimizda falan filan ivir zivirlar var ya onlari nasil yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal ayarları ksımında bulabilirsin bikaç resim vardı yazımda

      Sil
  41. Selamun aleykum beyler bana para yollanmiyor neden ?

    YanıtlaSil
  42. Geçmiş yayinlar nasil gozucekcek ? Bi yardim eder misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.twitch.tv/settings/channel
      Kanal ayarlarına girip " yayınımı otomatik arşivle" seçeneği işaretlersen video şeklinde
      gözükecektir. Normal twitch kullanıcıları için 14 gün , turbo ve partnerlik almış kullanıcılar için 60 gün boyunca geçmiş yayınların videoları gözükür.

      Sil
  43. KARDES BNM YAYINIMDA BAYA Bİ GECIKME OLUO OBS ACIK OLMADAN NORMAL LOL İCNDE MS 64 SABİT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OBS programını silip yeniden yükleyin. İnternet hızınızı kontrol eserek obs ayarlarını ona göre yapın.

      Sil
  44. Spam filters nerede tam olarak ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spam filters kullandığınız botun arayüzünde yada anasayfasındadır..

      Sil
  45. Hocam Çok tesekkurler ellerınıze saglık benım de bır kac sorum olacak

    Steam indırımlerınde maxpayne 3 aldım canlı yayın yapıyorum goruntu oyun vs var ama maxpayne oyun seslerı canlı yayına gelmıyor sadece benımkonusmam gelıyor ? yardım cı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Oyun içi sese gelince OBS üzerinde hem mikrofon hem de seçili olan pencerenin sesini ayarladığınız bi bölüm var sol en altta. Oyun için ayarladığınız pencere yakalama bölümünün seçili olduğundan emin olun.

      Sil
  46. Ustam kolay gelsin. Benim sorunum birazcık detaylı olacak. Şöyle bir yorumlara baktım fakat bulamadım. O yüzden soruyorum. Ben yayın yapmak istiyorum, incik cincik işleri hallettim. Dashboardlar alertlar falan hiç birisinde sıkıntı yok. Benim sıkıntım ekranımdaki 1080p görüntüyü en kötü ihtimal 720p olarak nasıl aktarabilirim. Bana bu kısım lazım. Yayın yapıyorum takılma donma sıkıntı yok. Ama çözünürlük sanki böyle 360-480p gibi. Donanım desen işlemci i7 6700k ekran kartı gtx 1070. İnternet desen 50Mbit down 4 MBit Up var. Onda da sıkıntı yok? OBS Studio kullanıyorum bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum obs studio kullanma. Diger secenegi sec indirirken. Ben de o hatayi yapmistim en başta. Studio seceneginden indirme obs i :)

      Sil
  47. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  48. Cs go yayinlari yapiyorum ben de. Rank supreme. Kanalim twitch.tv/t33quila takip ederseniz sevinirim. Benim yayinlarimi herkes gayet sorunsuz izleyebiliyor ancak ben kendi yayinimi telefondan acip izliyorum. Kesilmeler donmalar oluyor. Neden olur acaba. Internet hizim gayet yuksek. 50 mbit download 5 mbit upload hizim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de bilgisayarından izlemeyi dene. Bi takılma olmuyorsa wifi yada modemle ilgili bişeyler olduğunu düşünüyorum. Yada telefonunda.

      Sil
  49. Usta öncelikle vermiş olduğun her türlü bilgi için teşekkürler. Ama benim tek bir sorunum var ona değinmemişsin de.
    Twitch Bit olayı. Biliyorum ap ayrı bir mesele ama seni yakalamışken burdan sormak isterim. Twitch yayıncısı olarak kendi kanalımızda nasıl Bit olayını aktif edeceğiz? Buna dair bir bilgin var mı? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncel bi soru olmuş. Bu konuda henüz cahil bir adamım.Vakit bulunca ayrı bi post yazıcam bununla ilgili hatırlattığın için sağol.

      Sil
  50. Merhaba. Bir sorum olucaktı. Ben yayın yapmaya yeni başladım. C.s go yayını yapıyorum obs ile ama oyunu aşağı indirince yayında oyun duruyor. Çoğu yayıncıda bu olmuyor. Onu nasıl yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OBS yi her seferinde yönetici olarak açın. Ekran ayarlarınızı kontrol edin. OBS deki belirlediğiniz ekranları masaüstü be oyun içi olarak doğru ayordığınızdan emin olun. OBS yi silip son sürümüne kurulum yapın.

      Sil
  51. obs üzerinden periscope yayını yapamıyorum kaç gündür uğraşıyorum teleofnuma yayın gelmiyor hiçbi şekilde periscoptaki hesabım telefon numarası üzerinden alınan bi üyelik bunun etkisi var mıdır ??? bilgisayarıma bağlanıp bakabilir miisniz kaç gündür yayın yapamıyorum ??

    YanıtlaSil
  52. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  53. obs üzerinden periscope yayını yapamıyorum kaç gündür uğraşıyorum teleofnuma yayın gelmiyor hiçbi şekilde periscoptaki hesabım telefon numarası üzerinden alınan bi üyelik bunun etkisi var mıdır ??? bilgisayarıma bağlanıp bakabilir miisniz kaç gündür yayın yapamıyorum ??

    YanıtlaSil
  54. Merhaba kolay gelsin @sertancomertel Twitch te yayınciyim Sakarya'da oturuyorum fiber altyapi olmadığı için suanlik 2mb uploadim var temmuzda uydudan bağlanıp internet almayı düşünüyorum biraz pahalı ama sorun değil onerirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pahalı paketlere girmene gerek yok bence. Ne kadar süredir yayın yapıyorsun? Başlardaysan tüm internet sağlayıcılarında upload 'ı 5 Mbit olan paketler var. 5 e 5 olan eşit paketler var. 5 iyidir yayın için.

      Sil
  55. kardesim twitch yayıncısıyım emin ol hiçkimse senin kadar takipçileri ile ilgili değil. bu özverili olma şeklinehayran kaldım. Keşke herkes senin kadar yardımsever ve işini severek yapsa emeğin için teşekkür ederim ben burda bi sorunum olduğu için bulunmuyorum öylesine girip göz attım ama gerçekten sorunu olan insanlar yerne koyduğum zaman kendimi gerçekten çok yardımcı olmussun arkadaslara seninle tanışmak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın. Aman taş attık kolumuz mu yoruldu yapma o kadar :) Ben kendi araştırdığım konuları yazıyorum. Herkes aynısını yapsa yeter artar zaten. Çok teşekkür ederim düşüncelerin için sağol tekrardan.

      Sil
  56. Öncelikle bayramınız mübarek olsun hocam.Benim sorum bu osb ile twitchte yayın yaparken chat kısmı abone ol kısımları kendi web cam'ım falan yayında gözüküyor.Ben ise ekrana baktığımda sadece oynadığım oyunu görüyorum.Çift monitör alıp bi yandan oyun oynayıp bi yandan chate dahil olmak dışında yapacağım bir şey var mı? kısaca çift monitör mü gereklidir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALT + TAB tuşlarıyla pencere arası geçiş yapabilirsin. Kullandığın tarayıcıdan kendi twitch sayfanı açık tutup takip edebilirsin ama kendi yayınını izleme sadece açık kalsın yayının kasabilir. Durdur yani anlatabildim mi bilemiyorum

      Sil
  57. Merhabalar tw yayincisiyim bir sorum var gelen donete mesajini nerden nasil okicam yardimci olursaniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://streamlabs.com/ şu siteye bi göz atmanda fayda var. Yanlış hatırlamıyorsam twitch kanalını bu siteye bağlıyorsun ihtiyacın olan tüm ekipman ve yazılımı ücretsiz sunuyorlar.

      Sil
  58. Merhabalar umarım hala oradasınızdır. Ben obs studio kullanıyorum oyun yakalamayı ekleyip oyunu seçiyorum ancak ekran simsiyah çok uğraştım çözemedim sildim tekrar yükledim olmadı acaba bir çözümü var mı?

    YanıtlaSil